• Aalborg Maritime Network

Strategisk innovation

Brobygning og samarbejde mellem Aalborg Universitet (AAU) og medlemsvirksomhederne kan være med til at styrke innovationen på det maritime område – det vil Aalborg Maritime Network gerne understøtte. 

Sammen med en række forskere fra AAU har vi udviklet konceptet ”Strategisk Innovation”, som skal medvirke i brobygningen og samarbejdet. Det er meningen, at Her vil I som medlemsvirksomhed få mulighed for at invitere en forsker med til jeres direktionsmøde, bestyrelsesmøde eller strategidag. 

Det som du skal gøre er:

  • Overveje hvilket fagfelt, som i gerne vil have en dialog om.
  • Tag kontakt til Aalborg Maritime Network med henblik på etablering af kontakt.
  • Forskeren kommer til jeres virksomhed, hvor han/hun først vil give en præsentation af det aftalte fagområde, hvorefter I kan blive mere konkrete på jeres overvejelser udfra jeres virksomhed.
  • Mødet afsluttes og der er ikke yderligere forpligtelser for nogen af parterne.

Tag gerne fat i os på e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kenn Steger-Jensen

Kenn Steger-Jensen

Supply Chain Management, Logistik løsninger, Analyse og optimering via store datamængder.

Læs mere
Titel: Professor, Institut for Materialer & Produktion
AAU CV profil

Kandidat baggrund: Jeg har igennem mere end 20 år beskæftiget mig med forskning indenfor logistik og produktion af en bred vifte af brancher. Oprindeligt er jeg uddannet fiskeskipper og har sejlet i fiskeflåden i en årrække.
Udover min beskæftigelse hos AAU, så er jeg også tilknyttet Kongsberg Universitetet i Norge, bestyrelsesmedlem af erhvervsnetværket Smartlog og bestyrelsesformand for det maritime brancheudviklingscenter MARCOD.

Hvorfor er jeg med: Jeg brænder for at styrke dialogen mellem virksomheder og den viden vi har på AAU. Jeg tror på og oplever, at vi får bedre beslutninger ved at kombinere branchebehovene med den viden vi har på AAU.
Behandling af data, optimering af logistikløsninger og ressourceoptimering med grønne forretningsmodeller er nogle af de områder, som jeg arbejder med.
Lad os tage en dialog om hvordan I kan optimere jeres forretning igennem anvendelse af data og optimering af logistik-løsninger.
Josep M. Guerrero

Josep M. Guerrero

Energy, Microgrids, Energy storage, Power quality, Electrification.

Læs mere

Titel: Professor and Villum Investigator, Director of the Center for Research on Microgrids, Department of Energy Technology
AAU CV profil

Background: For the past 20 years, I have worked in the field of energy technology. Now I am heading the Center for Research on Microgrids (CROM) at AAU, where we focus on edicated to the sustainable development on multi-disciplinary energy frameworks, providing reliable and optimal cutting-edge solutions to AC and DC microgrids, shipboard, offshore and maritime applications, space electric power systems, IoT-based energy systems among others. With more than 10 years of experience, CROM currently comprises world-class laboratories, having so far more than 100 members, including researchers, PhD students, and visiting scholars. As a major research center, CROM has established a close international cooperation with industry firms, universities, and research institutions: www.crom.et.aau.dk

Why I am participating: I am very interested in having a close dialog between maritime businesses and AAU. Exchanging information is a high priority for me and I see a clear connection between the maritime business and my work with microgrids and energy techn ology. My knowledge is focused around electrification of ships, ports and offshore windfarms, special interest to increase the use of renewable energy and energy storage systems in the maritime sector. Telecommunication systems and IoT are also under my research interest which has already starting to take off in the marine industry. One of my projects was to develop flywheels systems for marine offshore platforms together with Maersk, and another relevant one was the first electric hybrid ferry in asia: https://spectrum.ieee.org/transportation/marine/happiness-is-a-hybridelectric-ferry Lets have a dialog on how we can support your business through my insight.

Jens Myrup Pedersen

Jens Myrup Pedersen

Cybersikkerhed, hackerangreb, risikostyring, digitalisering.

Læs mere

Titel: Lektor, Institut for Elektroniske Systemer
AAU CV profil

Kandidat baggrund: Jeg har arbejdet med computernetværk i 20 år, og de sidste 8 år har jeg primært arbejdet med cybersikkerhed: Mit forskningsfokus er på at detektere skadelig aktivitet og ondsindet trafik i netværk, bl.a. gennem analyse af netværkstrafik og anvendt maskinlæring. Men cybersikkerhed handler ikke kun om teknik, og jeg har altid syntes det var spændende at arbejde med den mere overordnede forståelse af cyber-risiko. Jeg har 14 års erfaring med bestyrelsesarbejde fra energisektoren, og har de seneste år også arbejdet med cybersikkerhed som et aspekt af bl.a. CBS Executive’s bestyrelsesuddannelser. Jeg er medlem af Rådet for Digital Sikkerhed, og sidder bl.a i Advisory Board for Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer.

Hvorfor er jeg med: Når vi som forskere arbejder sammen med virksomheder, er det godt for begge parter: Vi kan bidrage med værdifuld viden, og dermed være med til at der træffes gode beslutninger der i sidste ende bidrager til at styrke virksomhederne. Men dialogen med virksomhederne er også med til at sikre at den forskning vi begår er relevant, og når det går rigtigt godt kan viden om hvad hinanden laver også resultere i tættere samarbejder til gavn for alle parter. Og så synes jeg det er spændende at blive udfordret på hvordan min forskning og viden kan anvendes i praksis.

Aalborg Maritime Network

+45 23 32 03 32
 info@aalborgmaritimenetwork.dk
Linkedin

Tilmeld nyhedsbrev

 
Tilmeld nyhedsbrev