• Aalborg Maritime Network
1

"Det som jeg synes er spændende ved mit job er variationen i dagligdagen. Nogle dage arbejder jeg på kontoret og andre dage er jeg ude af huset for at have fingeren på pulsen"

Heidi Messerschmidt Bendtsen

Alder: 27 år
Stilling & anciennitet
: Service Planner, 5 år i Wärtsilä.
Uddannelse: Kontoruddannet, med speciale i administration
Firma og lokation: Wärtsilä Danmark A/S har hovedsæde i Nørresundby hvor 75 medarbejdere er tilknyttet. Virksomheden servicerer sine kunder indenfor marine- og energimarkederne direkte fra 200 lokationer i knap 70 lande over hele verden.

Primære arbejdsopgaver

  • Oprettelse af ordrer og indkøbsordrer
  • Koordinering af servicejobs
  • Fakturering af servicejobs

Når vi får et service job ind fra en kunde kræver det koordinering mellem kunden og montører, hvor og hvornår jobbet kan udføres og det er en del af det mit arbejde består i. Jeg sidder i dag med koordinering af jobs af kort varighed, men jeg er på vej ind i en mere koordinerende rolle, hvor jeg skal varetage større jobs som f.eks. overhaling af en motor. En overhaling går i grove træk ud på at adskille motoren og reparere eller udskifte komponenterne, hvorefter den samles igen.

Hvad enten det er et større eller mindre job så skal vi finde de rette ressourcer til at udføre jobbet, koordinere med kunden, skibets sejlplan og evt. underleverandører. Når jobbet er udført skal alle trådene samles og til slut udarbejdes en faktura til kunden.

Ikke bare et kontorjob - Alsidighed i arbejdet

Jeg startede i Wärtsilä i 2013 hvor jeg startede som Spare Part koordinator med tilbudsgivning og ordrebehandling af reservedele. Efter 1 år skiftede jeg til Field Service, for at få flere varierende arbejdsopgaver. Jeg startede som administrativ assistent primært med faktureringsopgaver og nu har jeg en mere koordinerende rolle i FS Operations, hvor jeg på sigt skal arbejde som FS koordinator.

”Det jeg synes er spændende ved mit job er variationen i dagligdagen. Nogle dage arbejder jeg på kontoret og andre dage er jeg ude af huset for at have fingeren på pulsen.”

Mine hverdage er aldrig ens. Nogle dage er jeg med på messer, kundebesøg eller med ude på servicejobs, for at få en bedre forståelse for montørernes dagligdag og samtidig indsamle en teknisk viden. Derudover har vi gang i vidensdeling på tværs af lande og funktioner. I den forbindelse har jeg rejst rundt for at pleje vores interne netværk, men endnu vigtigere for at udveksle effektive arbejdsmetoder og lære af andres erfaringer fra lignende funktioner.

Udvikling og muligheder er essentielt

Af udviklingsmuligheder i Wärtsilä, er der mulighed for at udvikle sig på afdelingsniveau som jeg selv er igang med, men der er også mulighed for udvikling ift. at komme i en anden afdeling og ligeledes muligheder for at blive udstationeret til udlandet, eller komme i jobrotation i en anden afdeling, på et andet kontor eller i et andet land.

”Du kan arbejde i hele verden i den maritime branche og det gør det rigtig spændende. Det er så stort et område og der er alverdens muligheder for både at arbejde på kontoret og arbejde ude i felten.”

Jeg vil anbefale at folk opsøger virksomhederne i det maritime netværk, evt. ved at tage ud på messer hvor mange af virksomhederne er repræsenteret og står klar til at hjælpe og rådgive ift. hvilke retninger man kan gå i.

3
4

Projekter

I Aalborg Maritime Network tror vi på, at vi sammen kan skabe gode løsninger. Vi etablerer løbende projekter baseret på de ønsker, som medlemsvirksomhederne har.

Se projekterne

LinkedIN

Følg med i vores nyheder igennem vores LinkedIN profil OG upload dine nyheder.

Følg os

Branchenyheder

Aalborg Maritime Network

+45 2620 0721
 info@aalborgmaritimenetwork.dk
Linkedin

Tilmeld nyhedsbrev

 
Tilmeld nyhedsbrev